leuke bordspellen

Houten auto’s kopen?

Als jij kleine kinderen hebt moet je natuurlijk wel eens speelgoed kopen. Het is nog altijd beter om speelgoed te kopen dan dat jij je kind een telefoon in zijn of haar handen drukt. Wanneer kleine kinderen bezig zijn met het spelen met speelgoed verbeteren ze hun fijne motoriek. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van je kleine kind. Er zijn onwijs veel verschillende soorten speelgoed, maar vandaag gaat het over houten auto’s

Wat is speelgoed?

Natuurlijk zullen de meeste mensen in Nederland wel weten wat speelgoed is. Toch wil ik je er wat meer over vertellen, vooral voor de jongere generatie die opgroeien met technologie. De meeste kinderen groeien tegenwoordig op met spelletjes op de IPad of mobiele telefoon en niet met speelgoed. Toch is het heel belangrijk dat je kind speelt met speelgoed. Speelgoed zijn voorwerpen die in de meeste gevallen door kinderen gebruikt worden om mee te spelen, zo ook houten auto’s. De meeste mensen hebben de neiging om te spelen, vooral jonge kinderen. Jonge kinderen spelen vaak, maar ook vele volwassenen spelen nog wel eens. Hoewel dit best raar klinkt is het toch echt zo. Het kan zonder hulpmiddelen, door bijvoorbeeld te stoeien, maar vaak wordt er specifiek speelgoed gebruikt. 

Spelen is sociaal ontwikkelen

De positie in de groep wordt op deze wijze verkend vastgelegd. Dit betekent dat je door middel van spelen met anderen, met of zonder speelgoed, social contact legt. Ook leren ze speelgoed delen, je kunt in je eentje spelen met houten auto’s, maar natuurlijk ook samen. Je kind leert door te spelen met andere omgaan met anderen en verkent de grenzen van geaccepteerd gedrag. Dit gebeurt bij kinderen voornamelijk op school, dus ouders hebben hier in de meeste gevallen geen toezicht op. Een spel is ook een middel om op een gecontroleerde manier met agressie om te gaan en de agressie een uitlaatklep te geven. Agressie is een groot woord, je zou het ook frustratie kunnen noemen. Maar frustratie kan bij kinderen al snel overslaan tot agressie, al hebben ze dit zelf niet door.

Waarom speelgoed?

Wanneer een kind met speelgoed speelt maakt hij fysiek contact met een bepaald voorwerp. Hierdoor leert een kind voelen, van scherpe dingen, harde voorwerpen, voorwerpen die snel kapot gaan. Als je kind hier op jonge leeftijd mee om leert gaan zal dit ze helpen wanneer ze ouder zijn. Als ik een jonge jongen zou hebben zou ik hem met houten auto’s laten spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.