Horlogebanden

Op zoek naar horlogebanden?

Batterijen Paultje? Voor de mensen die elke dag een horloge dragen is het waarschijnlijk wel een voorgekomen dat je een nieuw horlogebandje nodig hebt. Voor de mensen die geen horloges dragen wil ik je graag uitleggen wat een horlogebandje precies is, en waarom horlogebanden bestaan. Horloges zijn onwijs populair en daarom zijn er ook oneindig veel verschillende horloge bandjes. Vandaag ga je er achter komen wat voor een soort bandjes er zijn en waar je naar kan zoeken wanneer je bandje kapot is gegaan. Dus laten we maar gelijk gaan beginnen!

Wat is een horlogeband?

De meeste mensen op deze wereld zullen wel weten wat een horlogeband is, als je een beetje logisch nadenkt zit het al in de naam. Voor de mensen die niet weten wat een horlogeband is ga ik dat nu uitleggen. Een horlogeband wordt gebruikt om een horloge om de pols te bevestigen, wat de meeste waarschijnlijk wel weten. Horlogebanden kunnen van veel verschillende materialen zijn gemaakt. Zoals bijvoorbeeld leer, kunststof, textiel of metaal, meestal staal of titanium. De meest voorkomende horloge bandjes zijn gemaakt van de metalen staal en titanium. Toch zijn er ook genoeg mensen die voor een wat hipper leren badje zullen gaan, of een kunststof bandje. 

Hoe wordt een horlogeband bevestigd?

De band wordt in de meeste gevallen met een scherpe pen aan de weerszijden van het horloge bevestigd. Maar een band kan ook vastgeschroefd worden. De breedte van de band moet bij de aanzet overeenkomen met de breedte van de horlogekast, dit geeft het mooiste effect natuurlijk. De lengte van de gesloten band wordt meestal zo gekozen dat er nog net een vinger tussen de pols en de band past. Bij horlogebanden met gespsluiting kan hiervoor eenvoudig het juiste gaatje gekozen worden. Banden die een vouwsluiting hebben moeten voor een juiste passing vaak ingekort worden. 

Wat is de reden om je horloge band te vervangen?

Zoals je je wel voor kunt stellen zijn er natuurlijk onwijs veel verschillende redenen waarom je jouw horlogebanden zou willen vervangen. De meest voorkomende reden is waarschijnlijk dat het betreffende horloge band kapot is gegaan, heel vervelend natuurlijk. Ook kan het zijn dat het horloge te strak is gaan zitten omdat de persoon die het draagt aangekomen is, dit kan natuurlijk ook omgekeerd zijn.  Verder vervangen mensen hun horlogebandje omdat ze graag variatie willen hebben en het leuk vinden om een keer een ander bandje te dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *