Wat zijn leuke bordspellen voor volwassenen?

leuke bordspellen

De laatste jaren zien we weer steeds meer volwassenen aan de spelletjestafel, en maar goed ook! Spelletjes doen is leuk op elke leeftijd, en er zijn ontzettend veel leuke bordspellen voor volwassenen. Een klassieker is natuurlijk Monopoly. Deze gaat al jarenlang mee, en er is bijna niemand die het spel niet kent. Het principe is simpel: Je moet dobbelen en kunt de straat waar je op terecht komt kopen. Elke keer als iemand erop komt met zijn pion moet diegene betalen. Een laag bedrag als het ombebouwd is, en steeds hoger als er huizen of hotels op staan. Monopoly is een van die leuke bordspellen die urenlang kan duren, dus weet waar je aan begint als je weinig tijd hebt.

Leuke bordspellen met een strategische insteek

Vind je het leuk om flink na te moeten denken over je acties en wat je kunt doen om te winnen? Dan is Colonisten van Catan zeker iets voor jou. Deze valt namelijk in de categorie leuke bordspellen met een strategische insteek. Al bij de eerste beurt moet je namelijk heel goed nadenken waar je je huisjes en straatjes neerlegt. Dit heeft direct effect op het gehele verdere verloop van het spel. Je hebt alle grondstoffen nodig om op fatsoenlijke wijze dorpen en steden te kunnen bouwen en ontwikkelingskaarten te kopen. Zo bouw je namelijk punten op, en wie als eerste een vooraf afgesproken aantal punten haalt heeft gewonnen. Het is niet moeilijk, maar je moet wel je koppie erbij houden.

Waar koop je bordspellen voor volwassenen?

Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan om leuke bordspellen voor volwassenen te kopen, maar ook online is er heel veel keus. Sterker nog, het aanbod in een webshop die spellen verkoopt is vaak vele malen groter dan die van een stenen winkel. Als je meerdere spellen bestelt zit je vaak boven een bepaald bedrag en wordt alles gratis bij je thuisbezorgd. Met een beetje geluk heb je ze de volgende werkdag al in huis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *