Pijnklachten aanpakken met fysiotherapie

Fysiotherapie Den bosch

Sommige lichamelijke klachten vereisen deskundige aanpak. Bij langdurige pijn kun je  liever een afspraak maken voor een onderzoek en behandeling bij een fysiotherapie in Den Bosh. Afhankelijk van jouw klachten kan er een behandelmethode worden bepaald. Bepaalde klachten kunnen met de juiste aanpak in een korte periode worden aangepakt, terwijl er bij andere een langere periode voor nodig is.

Bij welke klachten?

Niet voor alle klachten is fysiotherapie geschikt. Voor welke type klachten mag jij dan wel naar een fysio? Bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat is behandeling door een dergelijke deskundige nodig. Denk maar aan peesontstekingen, zwelling van gewrichten, bewegingsbeperking en te gespannen spieren. Verder kun je hulp van een fysiotherapeut ook goed gebruiken, wanneer je bijvoorbeeld een beroerte hebt gehad of te maken hebt met reumatische aandoeningen. Deze klachten moeten op een deskundige manier aangepakt worden.

Soorten fysiotherapie

Er zijn verschillende soorten fysiotherapie. Jouw situatie en eventuele aandoening zijn bepalend voor het soort fysiotherapie dat jij nodig hebt. BIjvoorbeeld algemene fysiotherapie is bedoeld voor mensen, die in het dagelijks leven niet goed kunnen functioneren. Bij kinderen met bewegingsproblemen of bewegingsachterstand wordt kinderfysiotherapie toegepast. Tijdens het werken kunnen er klachten ontstaan. Deze kunnen met arbeidsfysiotherapie geholpen worden. Bij elke fysiotherapie worden verschillende behandeltechnieken toegepast, waaronder het doen van oefeningen.

Oorzaak van pijnklachten

Pijn klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Deze kunnen bijvoorbeeld ontstaan door het maken van een verkeerde beweging tijdens het sporten of door het lichaam overbelasten tijden het werken. Pijn kan acuut of chronisch zijn. Acute pijn ontstaat plotseling. Denk hierbij aan pijn die ontstaat na het verstruiken van jouw enkel. Bij chronische pijn is de situatie anders. In een dergelijk geval bestaat de pijn wat langer en is de situatie wat ingewikkelder. Soms kan de daadwerkelijke oorzaak van de pijn ook niet meer achterhaald worden. In tegenstelling tot acute pijn kan chronische pijn de kwaliteit van jouw leven ook flink beïnvloeden.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *