Psychotherapie in Alkmaar

psychotherapie in Alkmaar

Psychotherapie in Alkmaar volgen is een mogelijkheid als je je onzeker voelt of angstgevoelens hebt. Ook andere psychische klachten kunnen behandeld worden met psychotherapie in Alkmaar. Bij psychotherapie wordt er niet gewerkt volgens een algemene werkwijze. Ieder persoon verschilt en zo ook het vraagstuk die iemand heeft. Daarbij kunnen dezelfde klachten bij een andere persoon ook nog eens een andere oorsprong hebben. Daarom is het belangrijk om maatwerk te leveren bij psychische klachten. Het doel van de therapie is dat je meer inzicht krijg in jezelf en wie je bent. Ook is het de bedoeling dat je problemen naar de achtergrond verdwijnen en beter kunt functioneren in het dagelijks leven.

Coaching en psychotherapie

Naast psychotherapie is het ook mogelijk om coaching te volgen. Daarbij krijg je handvatten aangereikt om je doelen te bereiken. Het doel van coaching is om balans te vinden in je leven. Een ander doel is dat jij weer regie krijgt over je eigen leven. Qua therapie zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je therapie volgen als je een burn-out hebt, een trauma hebt opgelopen of last hebt van een laag zelfbeeld. Andere mogelijkheden zijn: relatietherapie en therapie volgen voor bindingsangst. Ook voor rouwverwerking is het mogelijk om therapie te volgen.

Bindingsangst en psychotherapie

Een van de topics waarvoor je dus psychotherapie kunt volgen is bindingsangst. Wanneer je hier last van hebt bedenk je heel veel redenen in je hoofd waarom je je eigenlijk niet zou moeten binden. Er bestaat dus een grote angst in je lichaam. Al je gedachtes zijn er op gericht om niet in een vaste relatie te komen. Zo wil je liever de toekomst openhouden en heb je snel het gevoel dat de ander te veel is. Verder heb je veel twijfels over de ander en wilt niet vastzitten aan de relatie. Hieraan kunnen meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen waarmee je met psychotherapie aan de slag gaat. Je gaat bekijken welke patronen niet kloppen en wat jij nodig bent. Doordat je de signalen leert herkennen leer je hoe je dit moet aanpakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *