Wat voor kinder deo bevat geen chemische stofjes?

kinder deo

We weten intussen allemaal dat veel standaard merken deodoranten allerlei chemische stofjes bevatten die helemaal niet gezond zijn. Een daarvan is aluminium. Dit stofje binnenkrijgen kan resulteren in een verstoorde hormoonhuishouding, en dat wil je echt niet. Kinderen zijn daar natuurlijk extra gevoelig voor, en dus doe je er slim aan een speciale kinder deo te kopen die gemaakt is van enkel natuurlijke ingrediënten. Online zijn er veel shops te vinden die deodoranten maken zonder al deze chemische toevoegingen. Deze zijn zowel geschikt als deodorant voor volwassenen als als kinder deo. Ze hebben een hele neutrale geur, of er is parfum op natuurlijke basis aan toegevoegd. Deze geurtjes zijn geschikt voor elke leeftijd.

Een kinder deo zonder parabenen en aluminium

Als je specifiek op zoek bent naar een kinder deo zonder parabenen en aluminium dan kun je het beste kiezen voor een deodorant op natuurlijke basis. Deze bestaat doorgaans uit een basis van kokosolie en shea butter. Dit zijn beide ingrediënten die heel zacht zijn voor de huid, en een vochtinbrengende werking hebben. De toevoeging van hydrogen carbonate (baking soda) maakt dat nare geurtjes worden geneutraliseerd. Hoe deze kinder deo verder wordt gemaakt is afhankelijk van het merk dat je kiest en de geur die je wilt dat de deodorant heeft.

Een potje deodorant voor het hele gezin

Het fijne aan zo’n 100% natuurlijke deodorant is dat je hem voor iedereen kunt gebruiken. Het is zowel een kinder deo als een deodorant voor volwassenen, voornamelijk doordat hij zo lekker en natuurlijk ruikt. Het aanbrengen doe je niet zoals met een standaard deo, maar gewoon met je vingers. Je moet hem namelijk onder je oksels smeren in plaats van sprayen. Dit maakt dat je het ook niet kunt inademen, wat met spuitbussen deodorant wel het geval is. Dit ia veel gezonder, want het zijn bij normale deo’s stofjes die je echt niet in je longen wilt hebben. Wanneer stappen jij en je gezin over op een 100% natuurlijke deo?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *